lundi 14 novembre 2016

Confituur van sinaasappel en pompelmoessap met specerijen





Benodigdheden
800 g Bio sinaasappelen (ongeveer 1,500 kg met schil)
5 dL pompelmoessap
15 g voorgekookte zesten van een Bio sinaasappel
800 g gries of kristal suiker
Fijngestampte zaadjes van 7 groene kardemomdoosjes
Merg van een ½ vanillepeul
Sap van 1 citroen
4 g agar-agar

Bereiding
Borstel de sinaasappelen onder koud water, droog ze af.
Schil de sinaasappelen met en dunschiller, de dunne schillen in heel fijne zesten (reepjes) snijden, deze tot 3 maal toe en telkens in vers water 3 min. opkoken.
15 g gekookte zesten aan de kant houden, de overblijvende zesten diepvriezen voor in een recept waar er alleen zesten in voorkomen.
De geschilde sinaasappelen vierendelen en ontpitten, met de keukenrobot in fijne plakjes snijden.
Pers het sap van de pompelmoezen en de citroen, giet dit in de confituurkookpot, voeg er de plakjes sinaasappel en de suiker aan toe, alles mengen.
Laat al roerend op een klein vuurtje sudderen om de suiker op te lossen.
Voeg er de specerijen met de zesten van sinaasappel alsook de geschraapte in stukjes gesneden vanillepeul aan toe, meng alles.
Laat gedurende 10 min op een hoog vuur koken, veelvuldig roeren.
Op het einde van de kooktijd zorgvuldig afschuimen, de agar-agar in een weinig  koud water opgelost aan toevoegen, goed mengen, onder voortdurend roeren  nog  1 min.  laten doorkoken.


In potten overbrengen, afsluiten met een schroefdeksel, de potten omdraaien met het deksel naar beneden om af te koelen

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire