Benodigdheden
4 lamsmuisjes (lamschenkeltje)
1 ui en 6 teentjes knoflook (grof gehakt)
1 kg grof gesneden tomaten uit blik
50 g
geconcentreerde tomatenpuree
2 rode paprika ‘s en 1 groene paprika
200 g kikkererwten (daags voordien laten weken)
1 takje tijm, 4 blaadjes laurier
10 g geplette droog geroosterde korianderzaadjes
10 g geplette droog geroosterde komijnzaadjes
5 g paprikapoeder
1 groot boeket fijn gehakte verse koriander
Zonnebloemolie
of olijfolie
1,5 L water
Peper en zout
Arrow root of
een ander bindmiddel
Bereiding
De kikkererwten
in licht gezouten water koken, voeg er 1 koffielepel natriumbicarbonaat
voor voeding aan toe (daardoor zijn de kikkerrewten beter verteerbaar)
In een ovenbestendige
kookpot de muisjes met 3 soeplepels olie aan alle kanten aanbakken, eenmaal
mooi aangebakken deze verwijderen en de tomatenpuree met de specerijen in de
dezelfde kookpot doen, laten kleuren alsook uitdrogen, de ajuin en
knoflook aan toevoegen en nog 30 sec. laten bakken. De muisjes eraan toevoegen
alsook alle andere ingrediënten uitgezonderd de kikkererwten. Alles
volledig met water afdekken.
Laat op het
vuur staan tot het vocht begint te koken. Neem van het vuur, plaats een deksel
op de kookpot en zet in een voorverwarmde oven “90 C° tot 95 C” laat ongeveer 5
h garen. Het vlees moet boterzacht zijn en bijna van het been loslaten
(eventueel verder laten garen). Neem uit de oven en zet de kookpot terug
op het vuur, voeg er de gekookte kikkererwten en de in een weinig water arrow
root of ander bindmiddel aan toe, laat eventjes koken om de saus te binden
Serveeer de muisjes met couscous,
bulgur of aardappelpuree. Men kan er andere groenten aan
toevoegen zoals een opgevulde kleine puntpaprika. Deze schotel kan
daags voordien klaargemaakt worden, de specerijen hebben dan de tijd om
zich te vermengen.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire