Benodigdheden
1.300 kg rijpe peren of 1 Kg
vruchtvlees
800 g gries of kristalsuiker
20 g verse geraspte gember
Sap van 1 citroen
2 g agar-agar
Bereiding
Was de peren vierendelen en
schillen, verwijder steeltjes en klokhuizen. .
Elke geschilde peer in azijnwater
onderdompelen, dit om het vruchtvlees niet te verkleuren.
De kwarten peer met de robot in dunne
plakjes snijden (of grof mixen)
Breng de plakjes
peer over in de confituurkookpot, voeg er de suiker aan toe, meng alles
voorzichtig.
Laat al roerend op
een klein vuur sudderen om de suiker op te lossen.
Voeg er de gember
aan toe en laat gedurende 9 min op een hoog vuur doorkoken, regelmatig roeren,
Op het einde van de
kooktijd zorgvuldig afschuimen.
Voeg er de
agar-agar in een weinig koud water opgelost aan toe, laat terug 1 min
doorkoken.
In potten
overbrengen
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire