vendredi 16 novembre 2018

Confituur van peren met verse gember



Benodigdheden
1.300 kg rijpe peren of 1 Kg vruchtvlees
800 g gries of kristalsuiker
20 g verse geraspte gember
Sap van 1 citroen
2 g agar-agar

Bereiding
Was de peren vierendelen en schillen, verwijder steeltjes en klokhuizen. .
Elke geschilde peer in azijnwater onderdompelen, dit om het vruchtvlees niet te verkleuren.
De kwarten peer met de robot in dunne plakjes snijden (of grof mixen)
Breng de plakjes peer over in de confituurkookpot, voeg er de suiker aan toe, meng alles voorzichtig.
Laat al roerend op een klein vuur sudderen om de suiker op te lossen.
Voeg er de gember aan toe en laat gedurende 9 min op een hoog vuur doorkoken, regelmatig roeren,
Op het einde van de kooktijd zorgvuldig afschuimen.
Voeg er de agar-agar in een weinig koud water opgelost aan toe, laat terug 1 min doorkoken.

In potten overbrengen

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire