Benodigdheden, ( voor ongeveer 750
g)
4 grote bio citroenen (500 à 600 cL sap)
4 grote eieren
250 g poedersuiker
100 g boter
De voorgekookte citroenzesten.
Bereiding
De fijngehakte zesten 3 maal 3 min telkens
in vers water koken.
De boter in een kookpot doen, de
suiker en het citroensap aan toevoegen.
Op een laag pitje
de suiker laten oplossen en de boter smelten, de zesten aan toevoegen en
mengen.
De eieren (wit met geel) in een kom
loskloppen en zeven, voeg dit aan het mengsel boter-sap, suiker en zesten,
alles goed mengen.
Op een laag
pitje en in een « bain-marie » (kookpot met kokend water) al roerend met
een garde laten dikken zonder te koken tot een dikke gladde massa (zoals een
mayonaise)
Direct in potten vullen deze met een
schroefdeksel afsluiten en laten afkoelen.
De potten kunnen een paar weken in
de koelkast bewaard worden, eenmaal de pot geopend deze vlug nuttigen.
De lemon curd word o.a gebruikt om
de bodem van een citroentaart op te vullen, op koekjes te smeren of als
zalfje bij een dessert enz.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire