Benodigdheden
1.200 kg kersen, of 1 kg ontpit
800 g kristal of griessuiker
Een grote greep geraniumblaadjes (rozengeur)
sap van 2 citroenen
1 tot 2 g agar-agar
Bereiding
De
geraniumblaadjes voorzichtig onder stromend water spoelen, droogdeppen, grof
hakken en in een builtje van neteldoek knopen.
Spoel
de kersen onder koud stromend water en laten uitlekken. De steeltjes
verwijderen en ontpitten. De helft van de ontpitte kersen grof mixen.
De
gemixte kersen in de confituurkookpot overbrengen, voeg er de suiker en het sap
van de citroen aan toe voorzichtig alles mengen.
Op
een zacht vuur laten sudderen om de suiker op te lossen, regelmatig roeren.
Voeg
er het builtje aan toe en laat op een hoog vuur al roerend 9 min doorkoken.
Op
het einde van de kooktijd zorgvuldig afschuimen, het builtje verwijderen, voeg
er de agar-agar in een weinig koud water opgelost aan toe, goed mengen en laat
nog 1 min doorkoken.
Breng
de confituur in potten over, sluit af met een schroefdeksel, laat ze omgekeerd
afkoelen
Eenmaal
afgekoeld op een droge en
frisse plaats bewaren.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire