Benodigdheden
1.300 kg Bio clementinen, of 1 kg
vruchtvlees
800 gr gries of kristalsuiker
De geplette zaadjes van 3 groene kardemonpeultjes
Het merg van een ½ vanillepeul
Sap van 1 citroen
2 gr agar-agar
Bereiding
3 clementinen onder fris water
borstelen, de schil in fijne zesten snijden deze in 3x 3 min in water koken
(telkens in vers water)
De overblijvende clementinen pellen,
het vruchtvlees van alle gepelde clementinen middendoor snijden en ontpitten,
dan met de robot in fijne plakjes snijden.
Breng deze met het sap en de uitgelekte zesten over in de
confituurkookpot, voeg er het citroensap, de specerijen en de suiker aan toe,
alles mengen.
Op
een zacht vuur laten sudderen om de suiker op te lossen, regelmatig roeren.
Op
een hoog vuur al roerend 9 min laten koken. Op het einde van de kooktijd
zorgvuldig afschuimen.
Voeg
er eventueel de agar-agar in een weinig koud water opgelost aan toe, goed
mengen en nog 1 min. Laten doorkoken.
Breng
de confituur in potten over, sluit af met een schroefdeksel, laat ze omgekeerd
afkoelen. Eenmaal afgekoeld op een droge en frisse plaats bewaren.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire