Benodigdheden
Ongeveer 1 kg kastanjes om 600 g gepelde te bekomen.
400 g ontpitte dadels
600 g Kristal of griessuiker per kg puree van kastanjes
500 cL water of kookvocht per kg suiker
Bereiding
Er zijn veelvuldige manieren om kastanjes te pellen, aan u de keus.
Bij gebrek aan tijd kan u voorgekookte kastanjes of gepelde diepgevroren uit de handel gebruiken.
Eenmaal de kastanjes van hun bruine peul ontdaan ze in kokend water gooien en 10 min laten koken. Ondertussen de dadels ontpitten en in kleine stukken hakken.
Giet dan de gekookte kastanjes in een bak koud water om lichtjes aft e koelen. Hun ontdoen van het witte vlies., doe de gepelde kastanjes terug in een pan met kokend water (volledig ondergedompeld) en eventueel tijdens het koken water toevoegen.
De kastanjes zijn gaar als u ze met een vork zonder moeite tot puree kan pletten.
De kastanjes tot puree verwerken in ene blender, met mixer of met een groentenmolen (fijne zeef)
De bekomen puree afwegen en de suiker 600 gr per Kg puree in de confituurkookpot met het kookvocht gieten, op een klein vuur de suiker laten oplossen. De puree en de gehakte dadels toevoegen, voorzichtig mengen. Op een middelmatig vuur verder laten koken en voortdurend blijven mengen tot de puree van de bodem loslaat.
De confituur in potten overbrengen, afsluiten met een schroefdeksel en de potten omdraaien om af te koelen.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire