vendredi 2 octobre 2020

Zelf poeder maken van “eekhoorntjesbrood” en het in verschillende recepten verwerken.

 

Kies de grootste paddestoelen uit je pluk, (de kleinere houden voor te bakken)

De paddestoelen droog borstelen om de onreinheden te verwijderen, eventueel met een mesje/dunschiller voorzichtig schrapen of wegsnijden. Nooit paddestoelen spoelen of in water onderdompelen, eventueel met een vochtige doek een onzuiverheid verwijderen. 

Heeft er zich onderaan de hoed een donkergeel of groenachtig sponsachtig gedeelte gevormd dit verwijderen.

De paddestoelen in heel dunne plakjes snijden en op een rooster in de zon, of op een tochtige droge plaats/ oven/ drogen of in een daarvoor bestemd apparaat. Eenmaal grondig droog deze met een blender of mixer tot poeder verwerken.

 In een afgesloten  glazen bokaal en op een donkere plaats opbergen.

Tips:

1 Voor een saus het poeder door room mengen en vluchtig aan de kook brengen,

2 Meng het poeder onder een roomsoep van paddestoelen (champignons de Paris)

3 Meng het poeder door een smeuige aardappelpurée.

4 Strooi het poeder over pastas, gnocchis , rijst enz.

5 Meng het poeder met olijfolie en sprenkel deze over pastas, een lauw aardappelslaatje,  gnocchis of over rijst.

6 Meng het poeder onder de ingrediënten van verse zelfgemaakte  pastas.

 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire