Het seizoen van de pompoenen is aangebroken.
Het is sleuren en een hele karwei om een pompoen zonder moeite vlug te kunnen schillen. De schil van de pompoen is eetbaar, maar sommige blijven zelfs na het koken wel hard.
Er is een “TIP” om de pompoen zonder moeite en vlug van hun schil te ontdoen.
Eenmaal de pompoen ontdaan van mogelijke onreinheden deze in stukken snijden.
Breng de stukken pompoen over in een stoomoven of een stoompot zoals een couscousier.
Gaar stomen, van het vuur nemen en een beetje laten afkoelen, het vruchtvlees ontdoen van de zaden, dan met een mesje of een lepel het vruchtvlees van de schil scheiden,
Benodigdheden : ( 6 pers.) voor de crumble van pompoen.
1 kg hongaarse blauwe pompoen. 1 kg tomaten.1 rode en 1 groene paprika.
3 teentjes knoflook en 1 kleine ui.1 afgestreken koffielepel provencaalse kruiden.
Peper en zout.1 soeplepel olijfolie.
Deeg voor de crumble
150 gr bloem.100 gr boter (kamertemperatuur).Een snuifje gemalen provencaalse kruiden.Peper en zout.
Bereiding: deeg crumble
Doe in een slakom alle benodigdheden voor de crumble, de boter in kleine stukjes snijden. Vlug alles met de vingertoppen bewerken tot het deeg brokkelig is. Zet tijdelijk in de koelkast.
Bereiding pompoen
het vruchtvlees in blokjes snijden. De papirkas spoelen en afdrogen, Met een dunschiller schillen en de zaadjes verwijderen, het vurchtvlees in blokjes snijden.
De gepelde ui en knoflook (de kiem van de knoflook verwijderen) fijn hakken. Monder de tomaten (ontvellen), De tomaten vierendelen en de pitten verwijderen, de kwarten tomaat in stukjes snijden.
De ui in de olie smoren maar niet kleuren, voeg er de stukjes tomaat en de knoflook aan toe alsook de provencaalse kruiden, peper en zout. Laat verder ongeveer 10 min. sudderen.
Giet dit mengsel met de blokjes pompoen in een ovenbestendige schotel, verdeel er de crumble deeg over en laat gedurende 20 min.in een voorverwarmde oven bakken op 200°C (th. 6-7). Zodat de crumble deeg een mooie goudbruine kleur bekomt.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire