mercredi 2 octobre 2013

Confituur van gele nectarine, meloen en gember

Benodigdheden
1,100 kg. Nectarines of 1 kg. vruchtvlees 
1 kg. meloenen of 500 g. vruchtvlees
800 gr. gries of kristalsuiker
10 g (1 dessertlepel) geraspte gember
een ½ vanille peul
een sap van 1 citroen
6 g agar-agar

Bereiding
Spoel de nectarines en meloenen in fris water. Laat ze uitdruipen of droog ze af. Verwijder het steeltje, en ontpit de nectarines, u kan de nectarines “monder” 10 s in kokend water onderdompelen, daarna in koud water laten schrikken, schillen en ontpitten, met de robot in dunne plakjes snijden.
Schil en ontpit de meloenen , mix het vruchtvlees in puree.
Breng de vruchten over in de confituurkookpot, voeg er de suiker, citroensap, geraspte gember, de zaadjes van de vanillepeul en de peul van de vanille in stukjes gesneden aan toe.
Meng alles, laat al roerend op een klein vuurtje sudderen om de suiker te smelten.
Breng gedurende 8 min. op een hoog vuur aan de kook, regelmatig roeren.
Op het einde van de kooktijd zorgvuldig afschuimen. Voeg er de agar-agar aan toe en laat terug 2 min. doorkoken. 



In potten overbrengen...

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire