Benodigdheden
1,100 kg. Nectarines of 1 kg. vruchtvlees
1 kg. meloenen of 500 g. vruchtvlees
800 gr. gries of kristalsuiker
10 g (1 dessertlepel) geraspte gember
een ½ vanille peul
een sap van 1 citroen
6 g agar-agar
Bereiding
Spoel de nectarines en meloenen in fris water. Laat ze
uitdruipen of droog ze af. Verwijder het steeltje, en ontpit de nectarines, u
kan de nectarines “monder” 10 s in kokend water onderdompelen, daarna in koud
water laten schrikken, schillen en ontpitten, met de robot in dunne plakjes
snijden.
Schil en ontpit de meloenen , mix het vruchtvlees in
puree.
Breng de vruchten over in de confituurkookpot, voeg er
de suiker, citroensap, geraspte gember, de zaadjes van de vanillepeul en de
peul van de vanille in stukjes gesneden aan toe.
Meng alles, laat al roerend op een klein vuurtje
sudderen om de suiker te smelten.
Op het einde van de kooktijd zorgvuldig afschuimen.
Voeg er de agar-agar aan toe en laat terug 2 min. doorkoken.
In potten overbrengen...
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire