mardi 21 janvier 2014

Confiture van cranberry’s, specerijen en sinaasappel



Benodigdheden
900 g Cranberry’s
1 appel 150 g net 100 g
800 g gries of kristalsuiker
15 g geraspte gember
5 g gemalen jamaicaanse pimentkorrels
2 kaneelpijpen
4 steranijsjes
250 g (2,5 dL) sap van sinaasappel
Sap van 1 citroen
2 g d’agar-agar

Bereiding
Schil de appel, steeltje en klokhuis verwijderen, in kleine stukjes versnijden, overbrengen in de robot en tot puree mixen.
Spoel de cranberry’s onder fris water, breng ze over in de confiturenkookpot, voeg er alle andere ingrediënten aan toe.
Meng alles, laat al roerend op een klein vuurtje sudderen om de suiker op te lossen. Breng gedurende 10 min. op een hoog vuur aan de kook, regelmatig roeren.
Op het einde van de kook zorgvuldig afschuimen.

Voeg er de agar-agar aan toe, 2 min terug laten doorkoken.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire