Benodigdheden
900 g Cranberry’s
1 appel 150 g net 100 g
800 g gries of kristalsuiker
15 g geraspte gember
5 g gemalen jamaicaanse pimentkorrels
2 kaneelpijpen
4 steranijsjes
250 g (2,5 dL) sap van sinaasappel
Sap van 1 citroen
2 g d’agar-agar
Bereiding
Schil de appel, steeltje en klokhuis verwijderen, in kleine stukjes
versnijden, overbrengen in de robot en tot puree mixen.
Spoel de cranberry’s onder fris water, breng ze over in de
confiturenkookpot, voeg er alle andere ingrediënten aan toe.
Meng alles, laat al roerend op een klein vuurtje
sudderen om de suiker op te lossen. Breng gedurende 10
min. op een hoog vuur aan de kook, regelmatig roeren.
Op het einde van de kook zorgvuldig afschuimen.
Voeg er de agar-agar aan toe, 2 min terug laten
doorkoken.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire