Benodigdheden
1 kg cranberry’s
250 g kristal of griessuiker
250 g (2,5dL) rode wijn
De zaadjes van een ½ vanillepeul
1 kaneelpijp
10 jamaaikaanse peperkorrels
250 g (2,5 dL) sap van sinaasappelen
10 g onbespoten voorgekookte sinaasappelschilfers
Sap van 1 citroen
4 g d’agar-agar par kg de
purée
Bereiding
De bessen vlug
spoelen en laten uitlekken deze met alle andere ingrediënten in een kookpot.
Zet op een laag
vuur om de suiker op te lossen, regelmatig roeren.
Laat al roerend
op een hoog vuur 8 min koken, afschuimen.
Voeg er de
agar-agar aan toe, goed mengen, laat terug 2 min doorkoken,
doe de moesin
potten met schroefdeksel, draai ze om voor af te koelen., deze moes bewaard
veel minder lang dan een confituur.
Heerlijk bij
een gebakken gans of eendelever, een wildpastei of om gepocheerde peertjes/appels
op te vullen. geserveerd bij gebraden wild
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire