vendredi 31 janvier 2014

Confituur van sinaasappels en basilicum



Benodigdheden
1,300 kg onbespoten sinaasappels of 1 kg vruchtvlees
¾ van de sinaasappelschillen voorgekookt en in zeste versneden (in heel fijne reepjes versnijden) 50 g
800 g gries of kristalsuiker
5 g blaadjes van basilicum (ongeveer de blaadjes van 1 takje)
Sap van 2 citroenen 2 g agar-agar
4 g agar-agar

Bereiding
Schil de sinaasappels met een dunschiller, de schil in fijne “zeste” versnijden en voorkoken (zie tips)
De witte dikke huid van de sinaasappelen verwijderen, de vruchten in twee snijden, ontpitten en met de robot in fijne  plakjes versnijden.,breng deze over in de confituurkookpot, voeg er de suiker en het citroensap aan toe.  Laat al roerend op een klein vuurtje sudderen om de suiker op te lossen. Voeg er de zeste aan toe , voorzichtig mengen.
.Gedurende  6 min. op een hoog vuur aan de kook houden, regelmatig roeren. Voeg de fijn versneden blaadjes van basilicum aan toe, regelmatig roeren. nog 1 min terug aan de kook brengen.
 Op het einde van de kooktijd zorgvuldig afschuimen.
Voeg er de agar-agar aan toe, laat terug 2 min doorkoken.


In potten overbrengen

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire