vendredi 17 janvier 2014

Confituur van clementienen, steranijs en gember



Benodigdheden
1 kg niet behandelde clementienen
¾ van de schil in zeste en voorgekookt
800 g gries of kristalsuiker
3 steranijsjes
5 g geraspte gember
sap van 1 citroen
2 g agar-agar

Bereiding
Borstel de clementienen met witte lauwe azijn, daarna onder stromend water naspoelen. De clementines pellen, de pel in zeste versnijden en voorkoken (zie tips)
Snij het vruchtvlees in twee, verwijder de pitten, snij het vruchtvlees met de robot in fijne schijfjes.
Breng de schijfjes over in de confiturekookpot, voeg er de suiker en alle andere ingrediënten aan toe, voorzichtig mengen. Laat al roerend op een klein vuurtje sudderen om de suiker op te lossen.
Gedurende  8 min op een hoog vuur aan de kook houden, regelmatig roeren. Op het einde van de kooktijd zorgvuldig afschuimen.
Voeg er de agar-agar aan toe, laat terug 2 min doorkoken.


In potten overbrengen

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire