Benodigdheden
1 kg niet behandelde clementienen
¾ van de schil
in zeste en voorgekookt
800 g gries of
kristalsuiker
3 steranijsjes
5 g geraspte
gember
sap van 1
citroen
2 g agar-agar
Bereiding
Borstel de
clementienen met witte lauwe azijn, daarna onder stromend water naspoelen. De
clementines pellen, de pel in zeste versnijden en voorkoken (zie tips)
Snij het
vruchtvlees in twee, verwijder de pitten, snij het vruchtvlees met de robot in
fijne schijfjes.
Breng de schijfjes over in de confiturekookpot, voeg er de suiker en
alle andere ingrediënten aan toe, voorzichtig
mengen. Laat al roerend op een klein vuurtje sudderen om de suiker op te
lossen.
Gedurende 8 min op een hoog vuur aan de kook houden,
regelmatig roeren. Op het einde van de kooktijd zorgvuldig afschuimen.
Voeg er de agar-agar aan toe, laat terug 2 min
doorkoken.
In potten overbrengen
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire