Benodigdheden
4 pompelmoezen liefst onbespoten
(ongeveer 1.500 kg)
2 sinaasappels liefst onbespoten
(ongeveer 500 g)
2 citroenen liefst onbespoten (ongeveer
450 g)
Zestes van 3 pompelmoezen, van 1
sinaasappel en 1 citroen, alles voorgekookt
800 g gries of kristal suiker
4 g agar-agar
Bereiding
Borstel de citrusvruchten met lauwe
witte azijn, daarna afspoelen.
Schil de citrusvruchten met een dunschiller om de
schil zo dun mogelijk te zijn, ze in fijne zestes snijden en voorkoken (zie
tips) Snij de geschilde sinaasappels en citroenen in twee, pers ze uit, vang
het sap op. Verwijder eerst met een mesje het witte vel van de pompelmoezen dit
is veel dikker dan de andere citrusvruchten, daarna deze “à vif” schillen (zie
tips). Verwijder het vruchtvlees van de pompelmoezen met een goed geslepen
mesje van tussen hun vlies (zie tips). Breng het sap van de sinaasappels en
citroenen over in de confituurkookpot, doe er het vruchtvlees van de
pompelmoezen alsook de suiker: 800 g/kg massa, meng alles. Laat al roerend op een klein vuurtje sudderen om de
suiker op te lossen.
Afschuimen ,de agar-agar toevoegen, terug 1min laten doorkoken
De
confituur in potten overbrengen
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire