mardi 4 février 2014

Confiture van roze pompelmoes, sinaasappel en citroen



Benodigdheden
4 pompelmoezen liefst onbespoten (ongeveer 1.500 kg)
2 sinaasappels liefst onbespoten (ongeveer 500 g)
2 citroenen liefst onbespoten (ongeveer 450 g)
Zestes van 3 pompelmoezen, van 1 sinaasappel en 1 citroen, alles voorgekookt
800 g gries of kristal suiker
4 g agar-agar

Bereiding
Borstel de citrusvruchten met lauwe witte azijn, daarna afspoelen.
Schil de citrusvruchten met een dunschiller om de schil zo dun mogelijk te zijn, ze in fijne zestes snijden en voorkoken (zie tips) Snij de geschilde sinaasappels en citroenen in twee, pers ze uit, vang het sap op. Verwijder eerst met een mesje het witte vel van de pompelmoezen dit is veel dikker dan de andere citrusvruchten, daarna deze “à vif” schillen (zie tips). Verwijder het vruchtvlees van de pompelmoezen met een goed geslepen mesje van tussen hun vlies (zie tips). Breng het sap van de sinaasappels en citroenen over in de confituurkookpot, doe er het vruchtvlees van de pompelmoezen alsook de suiker: 800 g/kg massa, meng alles. Laat al roerend op een klein vuurtje sudderen om de suiker op te lossen.
Gedurende 6 min. op een hoog vuur aan de kook houden, voorturend  roeren.

Afschuimen ,de agar-agar toevoegen, terug 1min laten doorkoken

De confituur in potten overbrengen

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire