lundi 24 février 2014

Gelei van granaatappel met citroengras




Ingrediënten
2 L sap van granaatappels of sap uit flessen ( bio)
800 g gries of kristalsuiker
2 stengels citroengras (lemon grass)
Sap van 1 citroen (gefilterd)
8 g agar-agar

Bereiding
Spoel het citroengras, laat uitdruipen en vierendeel in de lengte.
Breng het sap van de granaatappels en citroen over in de confituurkookpot, voeg er de suiker aan toe.
Meng alles, laat al roerend op een klein vuurtje sudderen om de suiker op te lossen.
Voeg het citroengras er aan toe, breng gedurende 5 min op een hoog vuur aan de kook, regelmatig roeren.
Op het einde van de kooktijd het citroengras verwijderen en zorgvuldig afschuimen.
Voeg er de agar-agar aan toe en laat terug 2 min doorkoken.


In potten overbrengen

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire