Ingrédients
1 kg niet behandelde bittersinaasappels
1 L water
800 g gries of kristalsuiker
Bereiding
Borstel de sinaasappels met lauwe witte azijn, nadien borstelen onder
koud stromend water.
De vruchten in twee snijden. Het sap met een citruspers verwijderen, het
sap opvangen en koel bewaren.
Vele pitten zijn in de pers blijven zitten, verwijder de andere pitten
uit de schil. Breng alle pitten over in een kookpotje, overgiet met water, op
een zacht vuur 20 min laten sudderen om de gelatine van de pitten los te komen,
eventueel water aan toevoegen. Breng de gekookte pitten en sap over in een
vergiet, het geleiachtige kookvocht opvangen, werp de pitten weg.
De overgebleven geperste sinaasappelschillen in twee snijden en met de
robot in fijne reepjes snijden. Breng deze over in een kookpot, overgiet met 1
liter water, laat op een zacht vuurtje koken tot ze gaar zijn, eventueel water
toevoegen.
Vermeng het sap van de
sinaasappels met het geleikookvocht, de zachtgekookte zeste en hun kookvocht.
Breng alles over in de confiturenkookpot, voeg er de suiker aan toe 800 g/kg. Laat al roerend op een klein vuurtje sudderen om de
suiker op te lossen. Gedurende 8 min op een hoog vuur aan
de kook houden, regelmatig roeren. Op het einde van de kooktijd zorgvuldig
afschuimen.
In potten overbrengen
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire