Benodigdheden
260 g aardbeien, 250 g
ontdaan van de kroontjes
250 g rabarber
50 g kristal of griessuiker
10 cL water
Sap van een ½ citroen
Enkele blaadjes van groene munt
Bereiding
Spoel vlug de aardbeien onder stromend fris water, de kroontjes
verwijderen, de aardbeien in twee versnijden.
Spoel de stengels van de rabarber onder stromend fris water, afdrogen en
in stukje van 1 cm versnijden.
Breng het water, suiker en het sap van de citroen over in een kleine
kookpot. Zet op een klein vuur om de suiker op te lossen.
Voeg er de aarbeien en de rabarber aan toe, roer ze regelmatig en
voorzichtig om, laat 5 min zachtjes sudderen.
Neem van het vuur, meng alles voorzichtig om, laat afkoelen
Vooraleer op te dienen versier de vruchtencompote met een paar verse
muntblaadjes
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire