Benodigdheden
500 g vlierbloesemschermen
2.500 L water
2.500 kg kristal of griessuiker
200 g schijfjes van niet bespoten citroen
Bereiding
De vlierbloesemtrossen van alle onreinheden ontdoen, zonder te spoelen.
Giet het water in een grote kookpot, voeg er de suiker aan toe, zet op een laag pitje zodat
de suiker oplost, regelmatig roeren .
Doe er de bloemschermen bij, goed omroeren, gedurende 1 min goed laten
doorkoken.
Van het vuur nemen, de schijfjes citroen er onder vermengen, laten
afkoelen, regelmatig omroeren.
Eenmaal gekoeld, 24H op een koele plaats laten trekken, (koelkast)
De bloemschermen met de hand uitpersen, de siroop filteren.
Op flessen trekken, sluiten met
een schroefdop.
Op een koel en donkere plaats opbergen, kelder of koelkast.
Doe een koffielepel vlierbloesemsiroop in een glas doet het glas verder
vol met: champagne, schuim of witte wijn, bruisend of stil water. Verser une cuill à café de sirop
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire