Benodigdheden
150g blaadjes groene munt
1.500 L water
1.500 kg kristal, gries of klontjessuiker
Bereiding
De munttakjes van alle onreinheden ontdoen, dan onder stromend fris
water spoelen , laten uitdruipen, de blaadjes van de steeltjes plukken en in
chiffonade versnijden (grof snijden)
Giet het water in een grote kookpot, voeg er de suiker aan toe, zet op een laag pitje zodat
de suiker oplost, regelmatig roeren.
Voeg er de versneden muntblaadjes aan toe, goed omroeren, gedurende 1
min goed laten doorkoken.
Laten afkoelen, regelmatig omroeren, eenmaal gekoeld, 5H op een koele
plaats laten trekken, (koelkast)
Neem zo veel mogelijk de muntblaadjes uit de siroop, filteren, op
flessen trekken, sluiten met een schroefdop.
Op een koele en donkere plaats opbergen, kelder of koelkast.
Voeg muntsiroop toe aan een glas bruisend of stil water. Warme groene
thee of gekoelde groene thee met ijsblokjes. Voeg er voor het opdienen een
takje munt aan toe.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire