mercredi 25 juin 2014

Siroop van groene munt




Benodigdheden
150g blaadjes groene munt
1.500 L water
1.500 kg kristal, gries of klontjessuiker

Bereiding
De munttakjes van alle onreinheden ontdoen, dan onder stromend fris water spoelen , laten uitdruipen, de blaadjes van de steeltjes plukken en in chiffonade versnijden (grof snijden)
Giet het water in een grote kookpot, voeg er de  suiker aan toe, zet op een laag pitje zodat de suiker oplost, regelmatig roeren.
Voeg er de versneden muntblaadjes aan toe, goed omroeren, gedurende 1 min goed laten doorkoken.
Laten afkoelen, regelmatig omroeren, eenmaal gekoeld, 5H op een koele plaats laten trekken, (koelkast)
Neem zo veel mogelijk de muntblaadjes uit de siroop, filteren, op flessen trekken, sluiten met een schroefdop.
Op een koele en donkere plaats opbergen, kelder of koelkast.


Voeg muntsiroop toe aan een glas bruisend of stil water. Warme groene thee of gekoelde groene thee met ijsblokjes. Voeg er voor het opdienen een takje munt aan toe. 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire