Ingrediënten
1.100 kg aardbeien of 1 kg zonder steeltjes
6 bloemschermen van de zwarte vlier
800 g gries of kristalsuiker
Sap van 1 citroen
4 g agar-agar
Bereiding
Spoel vlug en voorzichtig de aardbeien onder
koud stromend water, laten uitlekken. De grootste aardbeien halveren of
vierendelen, daar ze tijdens de korte kooktijd zoveel mogelijk door suiker
moeten verzadigd zijn.
De bloemschermen van alle onreinheden ontdoen, zonder te spoelen.
De aardbeien in de confituurkookpot overbrengen,
voeg er de suiker en het citroensap aan toe, voorzichtig alles mengen.
Op een zacht vuurtje laten sudderen om de suiker
op te lossen, regelmatig roeren. Voeg er de bloemschermen aan toe, voorzichtig
onder de aardbeien vermengen.
Op een hoog vuur al roerend 7 min laten
doorkoken. Op het einde van de kooktijd zorgvuldig de bloemschermen
verwijderen, de los gekomen bloempjes in de confituur laten, dit is leuk om
zien.
Afschuimen,
voeg er de agar-agar aan toe, goed mengen en laat nog 1 min. doorkoken.
Breng de confituur in potten over, sluit af met
een schroefdeksel, laat ze omgekeerd afkoelen.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire