Benodigdheden
1 kg rijpe blauwe vijgen
350 g gedroogde vijgen
4 g fijn geplette Jamaica peper
4 g kaneelpoeder
6 g gemberpoeder
100 g Maleise palmsuiker
2 g zout
Sap van 2 sinaasappels
10 cL balsamico azijn
Bereiding
Spoel de vijgen onder fris water, droog ze af, eenmaal ontdaan van de
steeltjes de vijgen vierendelen, dan in dunne plakjes versnijden.
De gedroogde vijgen stomen tot ze mals zijn, eenmaal ontdaan van de
steeltjes ze in kleien stukjes versnijden.
Breng het sap van de sinaasappels over in een
kleine kookpan, voeg er de verpulverde Maleise palmsuiker aan toe, op een zacht
vuurtje laten sudderen om de palmsuiker op te lossen, regelmatig roeren.
Breng de sinaasappelsiroop over in een grotere
kookpan, voeg er de plakjes vijgen en gestoomde stukjes vijgen aan toe, alsook
alle andere ingrediënten, alles goed mengen.
Op een middelmatig vuur plaatsen om het vocht tot
jamdikte in te koken, regelmatig roeren.
Doe de chutney in glazen potten, draai ze om en
laat afkoelen
lekker bij gebakken eendenlever of
eendenleverpastei.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire