jeudi 25 septembre 2014

Chutney van blauwe vijgen en gedroogde vijgen



Benodigdheden
1 kg rijpe blauwe vijgen
350 g gedroogde vijgen
4 g fijn geplette Jamaica peper
4 g kaneelpoeder
6 g gemberpoeder
100 g Maleise palmsuiker
2 g zout
Sap van 2 sinaasappels
10 cL balsamico azijn

Bereiding
Spoel de vijgen onder fris water, droog ze af, eenmaal ontdaan van de steeltjes de vijgen vierendelen, dan in dunne plakjes versnijden.
De gedroogde vijgen stomen tot ze mals zijn, eenmaal ontdaan van de steeltjes ze in kleien stukjes versnijden.
Breng het sap van de sinaasappels over in een kleine kookpan, voeg er de verpulverde Maleise palmsuiker aan toe, op een zacht vuurtje laten sudderen om de palmsuiker op te lossen, regelmatig roeren.
Breng de sinaasappelsiroop over in een grotere kookpan, voeg er de plakjes vijgen en gestoomde stukjes vijgen aan toe, alsook alle andere ingrediënten, alles goed mengen.
Op een middelmatig vuur plaatsen om het vocht tot jamdikte in te koken, regelmatig roeren.

Doe de chutney in glazen potten, draai ze om en laat afkoelen


lekker bij gebakken eendenlever of eendenleverpastei. 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire