Benodigdheden
900 g witte perziken of 600 g
vruchtvlees
Een boeket van 4 grote takken ijzerkruid
800 g gries of kristalsuiker
Sap van 1 citroen
4 g agar-agar
Bereiding
“Monder” de perziken
(zie tips) Ontdoe de perziken van hun “vel” en steen. Het vruchtvlees in
“brunoises” (kleine blokjes) versnijden.
Liefst het ijzerkruid
niet naspoelen, zoniet vlug onder een straaltje fris water. Breng de brunoises
over in de confituurkookpot, voeg er de suiker en het sap van de citroen aan toe.
Meng alles voorzichtig, laat al roerend op een klein vuurtje sudderen om de
suiker op te lossen.
Voeg er het boeket
ijzerkruid aan toe, breng gedurende 8 min op een hoog
vuur aan de kook, regelmatig roeren.
Op het einde van de
kooktijd het boeket ijzerkruid verwijderen en zorgvuldig afschuimen. Voeg er de
agar-agar aan toe en laat terug 1 min doorkoken.
In potten overbrengen
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire