jeudi 25 septembre 2014

Confituur van reine-clauden

De natuur was deze zomer grillig, ik kon pas nu de reines-claudes plukken.




Benodigdheden
1.125  kg reines-claudes of 1 kg vruchtvlees
800  g gries of kristalsuiker
Sap van 1 citroen

Bereiding
Spoel de reines-claudes  onder stromend fris water, laat ze uitlekken  of droog ze af.
Ontdoe ze van de steeltjes en ontpitten.
Breng  de reines-claudes over  in de confituurkookpot, voeg er de suiker en het sap van de citroen aan toe, meng alles voorzichtig om.
Laat op een klein vuur sudderen om de suiker op te lossen, regelmatig roeren.
Laat gedurende 9 min. al roerend goed doorkoken,
Schuim af en de dikte nazien.


Breng de confituur over in potten, sluit deze af met een schroefdeksel, draai de potten om het deksel naar beneden en laat afkoelen. 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire