De natuur was deze zomer grillig, ik
kon pas nu de reines-claudes plukken.
Benodigdheden
1.125 kg reines-claudes of 1 kg
vruchtvlees
800 g gries of kristalsuiker
Sap van 1 citroen
Bereiding
Spoel de reines-claudes onder
stromend fris water, laat ze uitlekken
of droog ze af.
Ontdoe ze van de steeltjes en ontpitten.
Breng de reines-claudes over in de confituurkookpot, voeg er de suiker en
het sap van de citroen aan toe, meng alles voorzichtig om.
Laat op een klein vuur sudderen om de suiker op te lossen, regelmatig
roeren.
Laat gedurende 9 min. al roerend goed doorkoken,
Schuim af en de dikte nazien.
Breng de confituur over in potten, sluit deze af met een schroefdeksel,
draai de potten om het deksel naar beneden en laat afkoelen.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire