Ingrediênten
1.150 kg abrikozen
of 1 kg vruchtvlees
800 g kristal of
griesuiker
70 g schilfers van
amandelen of grof gehakte amandelen
3 cL likeur van
bitter amandelen
Sap van 1
citroen
4 g agar-agar
Bereiding
Spoel de vruchten,
droog ze af en de stenen verwijderen.
Breng de
gehalveerde abrikozen over in de konfituurkookpot, voeg ze de suiker en het sap
van de citroen aan toe, meng alles voorzichtig door elkaar.
Zet op een klein
vuurtje voor de suiker op te lossen, regelmatig roeren.
Laat 8 min op een
hoog vuur goed doorkoken, regelmatig omroeren.
Zorvuldig
afschuimen, de dikte van de konfituur nazien, is de konfituur niet dik genoeg
voeg er agar-agar aan toe in plaats van verder te laten inkoken.
Doe de konfituur
in potten, sluiten met een schroefdeksel, de potten omdraaien, laten afkoelen
de bovenkant naar beneden.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire