dimanche 29 novembre 2015

Gebakken tomaat, sausje van rocula, quinoatomaatspaghetti (4 pers)



Benodigdheden voor gebakken tomaat 
1 kg tomaten, 3 teentjes knoflook, 4 g nigel geroosterd (zwarte komijn),
2 g geplette en geroosterde  zaadjes van koriander,  peper en zout
2 soeplepels olijfolie,
Een paar blaadjes basilicum en geschaafde plakjes parmezaankaas, gegrilde pijnbommpiten
Sausje van rocula  
150 g rocula, 2 soeplepls loijfolie, 1 teentje knoflook
Quinoatomaatspaghetti   
500 g  Quinoatomaatspaghetti  (Bio winkel) 3 lepels olijfolie, 3 L water, zout

Bereiding
Tomaten 
De tomaten  onder fris water spoelen, vierendelen, de stukken tomaat niet pellen, zo behouden ze beter hun vorm.
Pel de knoflook , snij in de lengte middendoor en ontdoe ze van hun kiem.
Giet de olijfolie in de kookpot, voeg er de tomaten, knoflook, zaadjes van koriander en nigel aan toe, laat ongeveer 10 min. op een laag vuur bakken, op smaak brengen.
Rocula
Spoel de rocula onder fris water, laten uitdruipen, de steeltjes verwijderen. Breng de rocula over in een kookpot met de olie, voeg er de gepelde en ontkiemde geplette knoflook aan toe. 
Laat 1 min. zweten. Mix de rocula en bring op smaak.  
Quinoatomaatspaghetti 
Breng het water in een grote kookpot aan de kook, voeg er 2 soeplepels olie, zout en de spaghetti aan toe. Laat 6 min koken « al denté» Na de spaghetti te hebben  afgegoten er 1 lepel olijfolie, peper en zout aan toevoegen, voorzichtig mengen.

Opdienen

Schik  de saus op het bord, voeg er de spaghetti met de tomaten aan toe, bestrooi met parmezaankaas, blaadjes basilicum en pijnboompitten.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire