Benodigdheden
1 kg
sinaasappelen of 700 g vruchtvlees
400 g bergamotsinaasappel
of 300 g vruchtvlees
800 g gries of
kristalsuiker
Sap van 1
citroen
4 g agar-agar
Bereiding
Schil
de bergamot en sinaasappelen “à vif” (zie tip), het vruchtvlees vierdelen en
ontpitten, met de keukenrobot in fijne plakjes snijden, vang het sap op.
Breng
de plakjes en het sap over in de confituurkookpot, voeg er de suiker aan toe,
meng alles.
Laat
al roerend op een klein vuurtje sudderen om de suiker op te lossen.
Breng
gedurende 10 min op een hoog vuur aan de kook, regelmatig roeren
Zorgvuldig
afschuimen, de agar-agar aan toevoegen, goed mengen, terug 1 minuut al roerend
laten doorkoken.
In potten overbrengen, afsluiten met een
schroefdeksel, de potten omdraaien met het deksel naar beneden om af te
koelen
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire