mercredi 20 janvier 2016

Confituur van sinaas en bergamotsinaasappel


Benodigdheden
1 kg sinaasappelen of 700 g vruchtvlees
400 g bergamotsinaasappel of 300 g vruchtvlees
800 g gries of kristalsuiker
Sap van 1 citroen
4 g agar-agar

Bereiding
Schil de bergamot en sinaasappelen “à vif” (zie tip), het vruchtvlees vierdelen en ontpitten, met de keukenrobot in fijne plakjes snijden, vang het sap op.
Breng de plakjes en het sap over in de confituurkookpot, voeg er de suiker aan toe, meng alles.
Laat al roerend op een klein vuurtje sudderen om de suiker op te lossen.
Breng gedurende 10 min op een hoog vuur aan de kook, regelmatig roeren
Zorgvuldig afschuimen, de agar-agar aan toevoegen, goed mengen, terug 1 minuut al roerend laten doorkoken.


In potten overbrengen, afsluiten met een schroefdeksel, de potten omdraaien met het deksel naar beneden om af te koelen 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire