samedi 16 janvier 2016

Drie koningentaart



Benodigdheden
2 vellen bladerdeegbodems (zuivere boter)
300 g amandelpoeder
100 g smeuïge boter
3 grote eieren
5 cL likeur van amandelen
200 g zelf versneden gekonfijt fruit (blokjes van 1/2cm op 1/2cm)
1 snuifje zout
1 drie koningenboon

Bereiding
De oven voorverwarmen op 180°C
Amandelcrème:  meng in een slakom de suiker en het amandelpoeder, breng over in de kom van de robot (of gebruik verder de slakom), voeg er 2 eieren, boter, zout en de likeur aan toe, meng op laag programma, voeg nadat alles goed is gemengd  dan het fijnversneden gekonfijt fruit aan toe,  meng nog 5 sec.
Plaats een vel bladerdeeg op een met bakpapier beklede/bakmatje op de bakplaat of in een ronde vorm met losse bodem, prik veelvuldig in met een vork en besmeer dit met de amandelcrème, duw de boon in het mengsel.
Bestrijk de rand met eigeel aangelengd met een paar druppels water. Bedek de taart met het tweede vel bladerdeeg, druk de boorden goed aan.  Versier met de punt van een mes zonder het vel bladerdeeg te doorprikken, bestrijk met de overschot eimengsel.
Bak de taart 30 tot 40 minuten op 180°C.

Laat de driekoningentaart lauw afkoelen op een rooster en versier ze voor het serveren met een kroontje van goudpapier.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire