Benodigdheden
2 vellen
bladerdeegbodems (zuivere boter)
300 g
amandelpoeder
100 g smeuïge
boter
3 grote eieren
5 cL likeur van
amandelen
200 g zelf
versneden gekonfijt fruit (blokjes van 1/2cm op 1/2cm)
1 snuifje zout
1 drie
koningenboon
Bereiding
De oven
voorverwarmen op 180°C
Amandelcrème: meng in een slakom de suiker en het
amandelpoeder, breng over in de kom van de robot (of gebruik verder de slakom),
voeg er 2 eieren, boter, zout en de likeur aan toe, meng op laag programma,
voeg nadat alles goed is gemengd dan het
fijnversneden gekonfijt fruit aan toe,
meng nog 5 sec.
Plaats een vel
bladerdeeg op een met bakpapier beklede/bakmatje op de bakplaat of in
een ronde vorm met losse bodem, prik veelvuldig in met een vork en besmeer dit
met de amandelcrème, duw de boon in het mengsel.
Bestrijk de rand met eigeel aangelengd met een paar
druppels water. Bedek de taart met het tweede vel bladerdeeg, druk de boorden
goed aan. Versier met de punt van een
mes zonder het vel bladerdeeg te doorprikken, bestrijk met de overschot
eimengsel.
Bak de taart 30 tot 40 minuten op 180°C.
Laat de driekoningentaart lauw
afkoelen op een rooster en versier ze voor het serveren met een kroontje van
goudpapier.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire