Dit recept
bevat geen lactose, personen niet allergisch an lactose gebruiken boter en room
Benodigdheden taartbodempjes
4 eierdooiers (80 g)
80 g griessuiker
2 g zout
160 g vegetale boter op kamertemperatuur
225 g bloem T55
7 g drooggist
Benodigdheden voor het noten-karamelbeleg
100 g suiker
100 g sojaroom
50 cL water (± 3 spl )
150 g walnoten zonder schaal
100 g pijnboompitten
Als versiering: goji-bessen of andere gedroogde
vruchten
Bereiding van de taartbodempjes
Mix de eierdooiers , voeg er langzaam de suiker aan
toe tot het mengsel roomig is, voeg er het zout aan toe en mix nog eventjes.
Bewerk de boter romig met een spatel en voeg deze
voorzichtig aan het eiermengsel, alles voorzichtig met elkaar mengen.
Meng de droge gist door de gezeefde bloem, meng door
het ei-boterbeslag.
Dek het deeg af met een ffilmpje en laat 30 minuten in
de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Rol het deeg
uit op een met bloem bestoven werkvlak, tot 5mm dik.
Druk er met uitsteekvormpjes van 4cm doorsnee de
bodempjes uit.prik in ieder bodempje met een vork.. Leg de deeglapjes op
enige afstand van elkaar op een met bakpapier beklede of bakmatje
op de bakplaat.
Bak 10 tot 15 min. goudkleurig, laat afkoelen.
Tip
De bodempjes kunnen enkele dagen op voorhand gemaakt
worden, na afkoelen in een metalen doos opbergen en goed afsluiten.
Bereiding van het noten-karamelbeleg
Giet
het water en de suiker in een kookpan, laat op een klein vuur karameliseren,
neem van het vuur en voeg er al roerend de room aan toe, alsook de noten en
pijnboompitten , voorzichtig onder
elkaar vermengen. Verdeel met een
koffielepel het mengsel over de koekjes. Versier elk kokje met een goji-bes.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire