Benodigdheden
1 Kg peertjes St
Martin of kleine stoofpeertjes
70 g gries of
kristalsuiker
1 kaneelpijp
merg van een ½ vanillepeul
8 geplette
jamaikaanse piment korrels
2 steranijsjes
De schil van
een onbespoten citroen
water
Bereiding
De peertjes
onder fris water spoelen, verwijder de kroontjes, de steeltjes er aan vast
laten.
Breng de peren
over in een kookpot, voeg er alle ingrédienten aan toe, alsook de geschraapte
vanillepeul, zet de peren volledig onder water.
Laat de suiker op en klein vuur oplossen.
Op een middelmatig vuur de peren verder laten pocheren
(zachtjes stoven) tot deze gaar zijn.
Neem van het vuur, de peren in een diepe
vruchtenschaal rangschikken met de steeltjes omhoog,
De siroop tot
de helft laten inkoken, laten lauw worden of volledig afkoelen.
Giet de siroop over de peertjes, dien lauw of koud op.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire