mercredi 20 janvier 2016

Gestoofde peertjes St Martin in hun jasje



Benodigdheden
1 Kg peertjes St Martin of kleine stoofpeertjes
70 g gries of kristalsuiker
1 kaneelpijp
merg van een ½ vanillepeul
8 geplette jamaikaanse piment korrels
2 steranijsjes
De schil van een onbespoten citroen
water

Bereiding
De peertjes onder fris water spoelen, verwijder de kroontjes, de steeltjes er aan vast laten.
Breng de peren over in een kookpot, voeg er alle ingrédienten aan toe, alsook de geschraapte vanillepeul, zet de peren volledig onder water.
Laat de suiker op en klein vuur oplossen.
Op een middelmatig vuur de peren verder laten pocheren (zachtjes stoven) tot deze gaar zijn.
Neem van het vuur, de peren in een diepe vruchtenschaal rangschikken met de steeltjes omhoog,   
De siroop tot de helft laten inkoken, laten lauw worden of volledig afkoelen.

Giet de siroop over de peertjes, dien lauw of koud op.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire