Benodigdheden
1.300 kg zwarte kersen, of 1 kg ontpit
800 g candy suiker (donker bruine suiker)
2 kaneelpijpen
sap van 1 citroen
4 g agar-agar
Bereiding
Spoel de kersen onder koud stromend water, laten
uitlekken.De steeltjes verwijderen en ontpitten.
De kersen in de confituurkookpot overbrengen,
voeg er de suiker en sap van de citroen aan toe, voorzichtig alles mengen.
Op een zacht vuurtje laten sudderen om de suiker
op te lossen, regelmatig roeren.
Op een hoog vuur al roerend 9 min laten
doorkoken. Op het einde van de kooktijd de kaneelpijpen verwijderen, zorgvuldig
afschuimen Voeg er de agar-agar aan toe, goed mengen en laat nog 1 min.
doorkoken.
Breng de confituur in potten over, sluit af met
een schroefdeksel, laat ze omgekeerd afkoelen.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire