jeudi 28 août 2014

Marmelade van meloen, mango en verse gember



Ingrediënten
1,100 kg rijpe smaakvolle meloenen, of 1 liter vruchtvlees
1 mango van 400 g of 300 g vruchtvlees
10 g verse gerapste gember.
800 g gries of kristalsuiker
Sap van 1 citroen
8 g agar-agar

Bereiding
Spoel de meloenen en de mango in fris water. Laat ze uitdruipen of droog ze af.
Ontpit en schil de meloenen en mango, het vruchtvlees in grote stukken snijden, het vruchtvlees in de robot grof mixen.
 Breng het vruchtvlees over in de confituurkookpot, voeg er de suiker en de geraspte gember aan toe. Meng alles, laat al roerend op een klein vuurtje sudderen om de suiker op te lossen.
Breng gedurende 8 min. op een hoog vuur aan de kook, regelmatig roeren.
Op het einde van de kooktijd zorgvuldig afschuimen. Voeg er de agar-agar aan toe en laat terug 1 min. doorkoken. 


In potten overbrengen

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire