Ingrediënten
1,100 kg rijpe smaakvolle meloenen, of 1
liter vruchtvlees
1 mango van 400 g of 300 g vruchtvlees
10 g verse gerapste gember.
800 g gries of kristalsuiker
Sap van 1 citroen
8 g agar-agar
Bereiding
Spoel de meloenen en de
mango in fris water. Laat ze uitdruipen of droog ze af.
Ontpit en schil de
meloenen en mango, het vruchtvlees in grote stukken snijden, het vruchtvlees in
de robot grof mixen.
Breng het vruchtvlees over in de
confituurkookpot, voeg er de suiker en de geraspte gember aan toe. Meng alles,
laat al roerend op een klein vuurtje sudderen om de suiker op te lossen.
Op het einde van de
kooktijd zorgvuldig afschuimen. Voeg er de agar-agar aan toe en laat terug 1 min.
doorkoken.
In potten overbrengen
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire