Benodigdheden
1.400 kg ananas of 800 g vruchtvlees
2 bananen of 200 g vruchtvlees
2 teentjes knoflook
8 g kerriepoeder zonder zout, zoniet de 2 g zout uitsluiten
2 verse of gedroogde chilipepertjes
300 g gries of kristalsuiker
2 g zout van Guérande
35 cL ciderazijn
Bereiding
Ontdoe de ananas van de schil, vierendeel het vruchtvlees, het harde
gedeelte in het midden verwijderen.
De bananen pellen, het vruchtvlees in stukken van 2cm snijden deze
met een vork prakken of mixen met de keukenrobot.
De stukken ananas met de keukenrobot in fijne plakjes snijden, daarna
in “brunoise” snijden.
Pel de teentjes knoflook, ontdoe deze van de kiem, de teentjes tot
“brunoise” snijden of maak gebruik van de knoflookpers.
De zaadjes van de verse pepertjes verwijderen, de pepertjes fijn hakken
of de gedroogde fijn stampen.
Breng de brunoise van ananas en de puree van banaan over in een wijde
inox kookpan, voeg er alle andere ingrediënten aan toe.
Alles op een zacht vuurtje laten sudderen
om de suiker op te lossen, regelmatig roeren.
Breng op een middelmatig vuur aan de kook om het
vocht in te koken tot jamdikte,
dit is ongeveer 20 min, regelmatig roeren.
Doe de chutney in glazen potten, draai ze om en
laat afkoelen
Gaat goed samen met een rijstschotel en gebakken
varkensvlees of koud varkensvlees, meng een soeplepel in de jus van een
gebraden varkensstukje.
Een kerrie (curry) is een mengsel van
verschillende specerijen, volgens hun herkomst zal hij scherp of zacht zijn
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire