Benodigdheden
1.400 Kg pompoen of 1Kg vruchtvlees
200 g grof gemalen hazelnoten
Zaadjes van een ½ vanillepeul
800 g gries of kristalsuiker
Sap van 2 citroenen
4 g agar-agar
Bereiding
De pompoen wassen, in stukken snijden en ontpitten
Stoom de pompoen gaar. Laat iets afkoelen zodat U het vruchtvlees van de
schil kan scheiden, dan pureren met de robot.
De grof gemalen hazelnoten lichtjes roosteren
Doe de gepureerde pompoen in de kookpot, voeg de suiker, sap van de
citroenen, zaadjes van de vanillepeul alsook de vanillepeul in stukjes
versneden er aan toe, meng alles.
Laat al roerend op een klein vuurtje sudderen om
de suiker op te lossen.
Op het einde van de kooktijd zorgvuldig
afschuimen.
Voeg de
geroosterde gemalen hazelnoten bij de marmelade, alles
heel goed mengen, voeg er de agar-agar aan toe en laat terug 1 min.
doorkoken.
In potten overbrengen
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire