mercredi 5 novembre 2014

Marmelade van pompoen met hazelnoten en vanille



Benodigdheden
1.400 Kg pompoen of 1Kg vruchtvlees
200 g grof gemalen hazelnoten
Zaadjes van een ½ vanillepeul
800 g gries of kristalsuiker
Sap van 2 citroenen
4 g agar-agar

Bereiding
De pompoen wassen, in stukken snijden en ontpitten
Stoom de pompoen gaar. Laat iets afkoelen zodat U het vruchtvlees van de schil kan scheiden, dan pureren met de robot.
De grof gemalen hazelnoten lichtjes roosteren
Doe de gepureerde pompoen in de kookpot, voeg de suiker, sap van de citroenen, zaadjes van de vanillepeul alsook de vanillepeul in stukjes versneden er aan toe, meng alles.
Laat al roerend op een klein vuurtje sudderen om de suiker op te lossen.
Breng gedurende 7 min. op een hoog vuur aan de kook, regelmatig roeren.
Op het einde van de kooktijd zorgvuldig afschuimen.
Voeg  de geroosterde gemalen hazelnoten bij de marmelade,  alles  heel goed mengen, voeg er de agar-agar aan toe en laat terug 1 min. doorkoken. 


In potten overbrengen

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire