mardi 18 novembre 2014

Confituur van peren met specerijen en honing



Benodigdheden
1.300 Kg peren, rijp doch vast of 1 Kg vruchtvlees
400 g gries of kristalsuiker
5 g honing “wilde bloemen”
5 g verse gember geraspt
2 kaneelpijpen
2 foeli’s (de bast van de nootmuscaat)
5 kruidnagelen
10 zwarte peperbollen (geplet)
2 steranijsjes (badiane)
Sap van 1 citroen
4 g agar-agar

Bereiding
Schil en rasp de gember.
Was de peren in fris water, schillen, vierendelen, ontdoen van de steeltjes en kloshuisjes.
De stukken peer in heel kleine “brunoise” versnijden, deze met het sap van de citroen besprenkelen.
Breng de brunoise over in de confituurkookpot, voeg er de suiker aan toe, voorzichtig mengen.
Laat al roerend op een klein vuur sudderen om de suiker op te lossen.
Voeg er de specerijen en de honing aan toe, voorzichtig mengen. .
Breng gedurende 8 min op een hoog vuur aan de kook, regelmatig roeren.
Op het einde van de kooktijd zorgvuldig afschuimen, voeg de agar-agar aan toe en laat terug 1 min doorkoken.


In potten overbrengen, afsluiten met een schroefdeksel, de potten omdraaien, deksel naar beneden om af te koelen 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire