Benodigdheden
1.300 Kg peren, rijp doch
vast of 1 Kg vruchtvlees
400 g gries of kristalsuiker
5 g honing “wilde bloemen”
5 g verse gember geraspt
2 kaneelpijpen
2 foeli’s (de bast van de nootmuscaat)
5 kruidnagelen
10 zwarte peperbollen (geplet)
2 steranijsjes (badiane)
Sap van 1 citroen
4 g agar-agar
Bereiding
Schil en rasp de gember.
Was de peren in fris water, schillen, vierendelen, ontdoen van de steeltjes
en kloshuisjes.
De stukken peer in heel kleine “brunoise” versnijden, deze met het sap van
de citroen besprenkelen.
Breng de brunoise over in de confituurkookpot, voeg er de suiker aan toe,
voorzichtig mengen.
Laat
al roerend op een klein vuur sudderen om de suiker op te lossen.
Voeg er de specerijen
en de honing aan toe, voorzichtig mengen. .
Op het einde van de
kooktijd zorgvuldig afschuimen, voeg de agar-agar aan toe en laat terug 1 min
doorkoken.
In potten overbrengen,
afsluiten met een schroefdeksel, de potten omdraaien, deksel naar beneden om af
te koelen
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire