Benodigdheden
1.100 Kg ajuin of 1 Kg gepelde ajuin
300 g suiker “muscovado”
10 g verse gemberwortel
5 g geplette zwarte peperbollen
1 snuifje zout
10 cL honingazijn
Bereiding
Pel de uien, met de keukenrobot in dunne plakjes versnijden, daarna in
brunoise versnijden, (zie tips)
De plakjes ui 5 min stomen
Schil en rasp de gemberwortel
Breng de brunoise en de geraspte gember over in een inox kookpot (of een
andere kookpot waarvan de binnenwand niet in koper is) voeg de suiker en alle andere
ingredienten er aan toe, goed mengen.
Op een klein vuurtje de suiker laten oplossen, regelmatig roeren,
Verder zachtjes
laten doorkoken tot de massa een dikte van een cofituur heeft bereikt.
Breng de confit over in potten, sluit af met een schroefdeksel, de potten
omdraaien om af te koelen
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire