Benodigdheden
1,200 kg sinaasappelen of
1 kg vruchtvlees
800 g gries of kristalsuiker
Enkele druppels natuurlijk extract van bergamot (voor voeding)
Sap van 1 citroen
4 g agar-agar
Bereiding
Spoel de sinaasappelen met koud
water en droog ze af.
Schil de sinaasappelen “à vif”
(zie tips)
De geschilde sinaasappelen in twee versnijden, pitten verwijderen en met
de keukenrobot in dunne plakjes versnijden.
Breng de plakjes sinaasappel over in de confituurkookpot, voeg er het
sap van de citroen alsook de suiker aan toe, alles goed mengen.
Breng op een klein vuur aan de kook om de suiker op te lossen, regelmatig
roeren.
Daarna 9 min goed laten doorkoken,
regelmatig roeren.
Op het einde van de kooktijd de marmalade afschuimen enkele druppels
extract van bergamot aan toevoegen, (begin met lichte hand, daar sommige merken
meer geconcentreerd zijn dan andere)
Voeg de agar-agar er aan toe, goed mengen en nog 1 minuut laten doorkoken.
Breng de marmalade over in potten, sluit ze onmiddelijk met een
schroefdeksel af, draai ze om met het deksel naar beneden en laat afkoelen.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire