dimanche 5 avril 2015

Marmelade van sinaasappelen met een vleugje extract van bergamot



Benodigdheden
1,200 kg sinaasappelen of 1 kg vruchtvlees
800 g gries of kristalsuiker
Enkele druppels natuurlijk extract van bergamot (voor voeding)
Sap van 1 citroen
4 g agar-agar

Bereiding
Spoel de sinaasappelen  met koud water en droog ze af.
Schil de sinaasappelen  “à vif” (zie tips)
De geschilde sinaasappelen in twee versnijden, pitten verwijderen en met de keukenrobot in dunne plakjes versnijden.
Breng de plakjes sinaasappel over in de confituurkookpot, voeg er het sap van de citroen alsook de suiker aan toe, alles goed mengen.
Breng op een klein vuur aan de kook om de suiker op te lossen, regelmatig roeren.
Daarna 9 min goed laten doorkoken,  regelmatig roeren.
Op het einde van de kooktijd de marmalade afschuimen enkele druppels extract van bergamot aan toevoegen, (begin met lichte hand, daar sommige merken meer geconcentreerd zijn dan andere)
Voeg de agar-agar er aan toe, goed mengen en nog 1 minuut  laten doorkoken.


Breng de marmalade over in potten, sluit ze onmiddelijk met een schroefdeksel af, draai ze om met het deksel naar beneden en laat afkoelen.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire