Benodigdheden
1.300 kg bloedsinaasappelen
of 1 kg vruchtvlees
800 g gries of kristalsuiker
5 g geraspte gemberwortel
Merg van ½ halve vanillepeul
Sap van 2 citroenen
6 g agar-agar
Bereiding
Spoel de bloedsinaasappelen om met
koud water en afdrogen.
De sinaasappelen “a vif” schillen (zie tips)
De geschilde bloedsinaasappelen in twee versnijden, pitten verwijderen, dan
met de keukenrobot de sinaasappelen in dunne plakjes versnijden.
De gemberwortel schillen en raspen.
. Breng de plakjes sinaasappel over in de confituurkookpot, voeg er het sap
van de citroenen alsook de suiker, geraspte gember en het merg van een halve vanillepeul er aan
toe, alle sgoed mengen.
Breng op een klein vuurtje aan de kook om de suiker op te lossen.
Daarna 7 min goed laten doorkoken,
regelmatig roeren.
Op het einde van de kooktijd de marmalade afschuimen, voeg de agar-agar er
aan toe, goed mengen en nog 1 minuut goed laten doorkoken.
Breng de marmalade over in potten, sluit ze onmiddelijk met een
schroefdeksel af, draai ze om met het deksel naar beneden en laat afkoelen
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire