dimanche 5 avril 2015

Marmelade van bloedsinaasappelen



Benodigdheden
1.300 kg bloedsinaasappelen of 1 kg vruchtvlees
800 g gries of kristalsuiker
5 g geraspte gemberwortel
Merg van ½ halve vanillepeul
Sap van 2 citroenen
6 g agar-agar

Bereiding
Spoel de bloedsinaasappelen om  met koud water en afdrogen.
De sinaasappelen “a vif” schillen (zie tips)
De geschilde bloedsinaasappelen in twee versnijden, pitten verwijderen, dan met de keukenrobot de sinaasappelen in dunne plakjes versnijden.
De gemberwortel schillen en raspen.
. Breng de plakjes sinaasappel over in de confituurkookpot, voeg er het sap van de citroenen alsook de suiker, geraspte gember  en het merg van een halve vanillepeul er aan toe, alle sgoed mengen.
Breng op een klein vuurtje aan de kook om de suiker op te lossen.
Daarna 7 min goed laten doorkoken,  regelmatig roeren.
Op het einde van de kooktijd de marmalade afschuimen, voeg de agar-agar er aan toe, goed mengen en nog 1 minuut goed laten doorkoken.


Breng de marmalade over in potten, sluit ze onmiddelijk met een schroefdeksel af, draai ze om met het deksel naar beneden en laat afkoelen

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire