jeudi 23 avril 2015

Confituur van ananas met banaan, gember en groene kardemom



Benodigdheden
1 kg ananas of 800 g vruchtvlees
300 g bananen of 200 g vruchtvlees
750 g gries of kristalsuiker
15 g gemberwortel in brunoise versneden
Geplette zaadjes van 7 groene kardemomdoosjes
Sap van 2 citroenen
4 g agar-agar

Bereiding
Schil de ananas en verwijder de zwarte oogjes (zie tips), vierendeel de geschilde ananas, verwijder het houterige middenrif, de stukken ananas in zeer dunne plakken  versnijden, dan in brunoise versnijden.
Ontdoe de bananen van hun schil, het vruchtvlees in dunne plakjes snijden, dan in brunoise, besprenkel de brunoise met het sap van 1 citroen.
Breng de brunoise van ananas en banaan over in de confituurkookpot, voeg er de suiker, sap van de 2de  citroen, brunoise van gember en geplette zaadjes van de  kardemom aan toe, alles goed mengen.
Laat al roerend op een klein vuur sudderen om de suiker op te lossen.
Breng gedurende 10 min al roerend op een hoog vuur verder aan de kook.
Afschuimen en de agar-agar aan toevoegen, goed mengen, nog 1 min al roerend laten doorkoken.


In potten overbrengen, afsluiten met een schroefdeksel, de potten omdraaien om af te koelen, nadien op een droge donkere plaats bewaren.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire