Benodigdheden
1 kg ananas of
800 g vruchtvlees
300 g bananen
of 200 g vruchtvlees
750 g gries of
kristalsuiker
15 g gemberwortel
in brunoise versneden
Geplette zaadjes
van 7 groene kardemomdoosjes
Sap van 2
citroenen
4 g agar-agar
Bereiding
Schil de ananas en verwijder de zwarte oogjes (zie tips), vierendeel de
geschilde ananas, verwijder het houterige middenrif, de stukken ananas in zeer
dunne plakken versnijden, dan in
brunoise versnijden.
Ontdoe de bananen van hun schil, het vruchtvlees
in dunne plakjes snijden, dan in brunoise, besprenkel de brunoise met het sap
van 1 citroen.
Breng de brunoise van ananas en banaan over
in de confituurkookpot, voeg er de suiker, sap van de 2de citroen, brunoise van gember en geplette
zaadjes van de kardemom aan toe, alles
goed mengen.
Laat
al roerend op een klein vuur sudderen om de suiker op te lossen.
Afschuimen en de
agar-agar aan toevoegen, goed mengen, nog 1 min al roerend laten doorkoken.
In potten overbrengen,
afsluiten met een schroefdeksel, de potten omdraaien om af te koelen, nadien op
een droge donkere plaats bewaren.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire