Benodigdheden
1,300 kg sinaasappelen of 1 kg vruchtvlees
800 g. gries of kristalsuiker
10 g zesten van sinaasappel (voorgekookt)
15 g gemberwortel geraspt
Sap van 1 citroen
1 takje verse munt of gedroogde verpulverde munt
4 g agar-agar
Bereiding
Schil de sinaasappelen “à vif” zie tips, het
vruchtvlees vierdelen en ontpitten, met de keukenrobot in fijne plakjes
snijden, vang het sap op.
Breng de plakjes sinaasappel en het sap over in
de confituurkookpot, voeg er de suiker aan toe, meng alles.
Laat al roerend op een klein vuurtje sudderen om
de suiker op te lossen.
Voeg er de geraspte gember en de voorgekookte
zesten aan toe, meng alles, voeg er het takje of verpulverde munt aan toe.
Zorgvuldig afschuimen, de agar-agar aan
toevoegen, goed mengen, terug 1 minuut al roerend laten doorkoken.
In potten overbrengen,
afsluiten met een schroefdeksel, de potten omdraaien met het deksel naar
beneden om af te koelen
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire