lundi 20 avril 2015

Confituur van sinaasappel, gember en munt



Benodigdheden
1,300 kg sinaasappelen of 1 kg vruchtvlees
800 g. gries of kristalsuiker
10 g zesten van sinaasappel (voorgekookt)
15 g gemberwortel geraspt
Sap van 1 citroen
1 takje verse munt of gedroogde verpulverde munt
4 g agar-agar

Bereiding
Schil de sinaasappelen “à vif” zie tips, het vruchtvlees vierdelen en ontpitten, met de keukenrobot in fijne plakjes snijden, vang het sap op.
Breng de plakjes sinaasappel en het sap over in de confituurkookpot, voeg er de suiker aan toe, meng alles.
Laat al roerend op een klein vuurtje sudderen om de suiker op te lossen.
Voeg er de geraspte gember en de voorgekookte zesten aan toe, meng alles, voeg er het takje of verpulverde munt aan toe.
Breng gedurende 10 min op een hoog vuur aan de kook, regelmatig roeren
Zorgvuldig afschuimen, de agar-agar aan toevoegen, goed mengen, terug 1 minuut al roerend laten doorkoken.


In potten overbrengen, afsluiten met een schroefdeksel, de potten omdraaien met het deksel naar beneden om af te koelen 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire