dimanche 30 août 2015

Confituur van abrikozen met sap van rode aalbessen met vanille



Ingrediênten
800 g abrikozen of 600 g vruchtvlees
400 g sap van rode aalbessen
Merg van 1 vanillepeul
800 g kristal of griesuiker

Bereiding
Zie “tips” voor de bereiding: sap van rode aalbessen voor gelei
Spoel de abrikozen, droog ze af, halveren en de stenen verwijderen.
Breng de gehalveerde abrikozen over in de konfituurkookpot, voeg er het sap van de rode aalbessen, merg en geschraapte vanillepeul alsook de suiker aan toe, meng alles voorzichtig door elkaar.
Zet op een klein vuurtje voor de suiker op te lossen, regelmatig roeren.
Laat 8 min op een hoog vuur goed doorkoken, regelmatig omroeren.
Zorvuldig afschuimen, de dikte van de konfituur nazien

Doe de konfituur in potten, sluiten met een schroefdeksel, de potten omdraaien, laten afkoelen de bovenkant naar beneden.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire