Ingrediênten
800 g abrikozen of 600 g vruchtvlees
400 g sap van rode aalbessen
Merg van 1 vanillepeul
800 g kristal of griesuiker
Bereiding
Zie “tips” voor de bereiding: sap
van rode aalbessen voor gelei
Spoel de abrikozen, droog ze af, halveren
en de stenen verwijderen.
Breng de gehalveerde abrikozen over
in de konfituurkookpot, voeg er het sap van de rode aalbessen, merg en
geschraapte vanillepeul alsook de suiker aan toe, meng alles voorzichtig door
elkaar.
Zet op een klein vuurtje voor de
suiker op te lossen, regelmatig roeren.
Laat 8 min op een hoog vuur goed
doorkoken, regelmatig omroeren.
Zorvuldig afschuimen, de dikte van de konfituur nazien
Doe de konfituur in potten, sluiten met een schroefdeksel,
de potten omdraaien, laten afkoelen de bovenkant naar beneden.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire