Benodigheden
600 g rabarber (uitsluitend de stengels
van de rabarber gebruiken daar het blad giftig is)
400 g abrikozen
Het merg van een ½ vanillepeul en de geschraapte
peul
800 g gries of kristalsuiker
Takje groene munt
1 sap van citroen
Bereiding
Best de frambozen
niet spoelen daar ze een deel van hun smaak zullen verliezen. Spoel de rabarberstelen
in fris water, droog ze af en in stukken van 2 cm lengte snijden.
Breng de rabarber
en abrikozen over in de confituurkookpot, voeg er al de andere benodigdheden
aan toe, alsook het vanillemerg en de peul in stukjes versneden, ook het takje
munt, haal het op het einde van de kooktijd uit de confituur of ontdoe het
takje van z’n blaadjes en laat deze in de confituur.
Meng alles, laat al
roerend op een klein vuurtje sudderen om de suiker op te lossen.
Breng gedurende 10
min op een hoog vuur aan de kook, regelmatig roeren.
Op het einde van de
kooktijd zorgvuldig afschuimen en de gewenste dikte nagaan.
Heeft de confituur
niet de gewenste dikte voeg er 2 g agar-agar aan toe. Laat nog 1 min doorkoken.
In potten
overbrengen
Beste Marleen,
RépondreSupprimerIk ben journalist bij Kerk & Leven en breng daarin dit jaar een artikelenreeks, 'Hoe maakt u het', over knutselaars, keukenprinsen, creatievelingen... Na het lezen van uw blog zou ik u heel graag eens aan het woord laten over confituur maken. Hoe kan ik u eventueel bereiken? Mijn gegevens: jozefien.vanhuffel@kerknet.be, 03 210 08 87, 0487 78 03 88.
Groet,
Jozefien