mardi 4 août 2015

Confituur van rabarber, abrikozen, zesten van sinaasappel, vanille en munt





Benodigheden
600 g rabarber (uitsluitend de stengels van de rabarber gebruiken daar het blad giftig is)
400 g abrikozen
Het merg van een ½ vanillepeul en de geschraapte peul
800 g gries of kristalsuiker
Takje groene munt
1 sap van citroen

Bereiding
Best de frambozen niet spoelen daar ze een deel van hun smaak zullen verliezen. Spoel de rabarberstelen in fris water, droog ze af en in stukken van 2 cm lengte snijden.
Breng de rabarber en abrikozen over in de confituurkookpot, voeg er al de andere benodigdheden aan toe, alsook het vanillemerg en de peul in stukjes versneden, ook het takje munt, haal het op het einde van de kooktijd uit de confituur of ontdoe het takje van z’n blaadjes en laat deze in de confituur.
Meng alles, laat al roerend op een klein vuurtje sudderen om de suiker op te lossen.
Breng gedurende 10 min op een hoog vuur aan de kook, regelmatig roeren.
Op het einde van de kooktijd zorgvuldig afschuimen en de gewenste dikte nagaan.
Heeft de confituur niet de gewenste dikte voeg er 2 g agar-agar aan toe. Laat nog 1 min doorkoken.


In potten overbrengen 

1 commentaire:

  1. Beste Marleen,

    Ik ben journalist bij Kerk & Leven en breng daarin dit jaar een artikelenreeks, 'Hoe maakt u het', over knutselaars, keukenprinsen, creatievelingen... Na het lezen van uw blog zou ik u heel graag eens aan het woord laten over confituur maken. Hoe kan ik u eventueel bereiken? Mijn gegevens: jozefien.vanhuffel@kerknet.be, 03 210 08 87, 0487 78 03 88.

    Groet,

    Jozefien

    RépondreSupprimer