Benodigdheden
1.250 kg frambozen
250 g muscovado-suiker ook
oer-suiker genaamd
2 g kaneelpoeder
2 dL water
Sap van een ½ citroen
Bereiding
De aalbessen vlug en delicaat onder
fris water spoelen, laten uitdruipen.
Giet het water en de suiker in een
kookpannetje, laat op een klein vuur de suiker oplossen.
Breng de bessen over in de blender,
voeg er de siroop, het sap van de citroen en kaneel aan toe.
Bewerk dit naar gelang uw smaak tot U
een gladde of minder gladde massa heeft bekomen (of maak gebruik van een mixer)
Als u liefst niet de kroontjes samen
met de bessen mixt dan bent U beter eerst de bessen te laten openbarsten, dit
in een kookpan met een scheutje water, daarna de gebarsten bessen met het vocht
door de “passe vit” wrijven.
Schep deze massa over in de
ijsmachine.
Dien het sorbet onmiddelijk op dit
met een paar vers geplukte bosaardbeitjes of breng over in een vriesbestendig
bakje
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire