Benodigdheden
3 kg rozenbottels of 1 kg puree (dit naar gelang de
grote van de bottels)
800 g gries of kristalsuiker per kg puree
Sap van 1 citroen per kg puree
2 dL water per 800g suiker
2.5 dL witte droge wijn per
kg puree
3 g agar-agar per kg puree
Bereiding
De bottels plukken na de vorst, dan zijn ze zacht en
hebben een zurige smaak, zo niet zijn ze smaakloos.
De bottels vlug en voorzichtig spoelen en laten
uitlekken. De steeltjes en kroontjes verwijderen, ze in een kookpot
overbrengen, water aan toevoegen tot ze volledig onder staan, laat ze 20
min zachtjes laten koken met
deksel, zo nodig water aan toevoegen, regelmatig roeren.
Breng de bessen met kookvocht over in de passe vite
gebruik verschillende zeven, het laatst door de fijne zeef, om alle zaadjes,
pluisjes en velletjes te verwijderen. Giet 2 DL water in de confiturenkookpot,
doe er de suiker bij, zet op een laag vuur om de suiker op te lossen.
Voeg er de witte wijn, de puree en het sap van de
citroen aan toe, meng alles voorzichtig, laat al roerend op een hoog vuur 8 min
koken, afschuimen.
Voeg er de agar-agar aan toe, goed mengen, laat terug 1
min doorkoken
Doe de confituur in potten met schroefdeksel, draai ze
om voor af te koelen.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire