Dit recept
bevat geen toevoeging van eiwitten.
Benodigdheden
1 kg rijpe gele tomaten
5 g zout van Guérande
10 g fijngemalen,zwarte peperkorrels
1 mespunt colombo
1 klein teentje knoflook
20 g kristal of griessuiker
10 g groentebouillon in poedervorm
(réformwinkel) of volgens uw smaak een beetje meer
Bereiding
De tomaten wassen en afdrogen. Het
steeltje verwijderen, de tomaten vierendelen en ontpitten.
Het teentje knoflook pellen, de kiem
verwijderen
Breng de versneden tomaten en
knoflook over in de blender, alles pureren.
De puree door een
“chinois” (puntzeef) halen om pitten en velletjes te verwijderen. Vooraleer de
tomaten te mixen kan men deze “monder” (zie tips) deze behandeling sluit de
chinois uit.
Breng een kwart van de puree over in een kleine kookpot,
voeg er alle andere benodigdheden aan toe, zet op een klein vuurtje zonder aan
de kook te brengen, dit om de specerijen alsook de groentebouillon op te
lossen. Laat afkoelen, meng alles goed met de overblijvende puree.
Schep de puree over in de ijsmachine, breng de sorbet over
in een vrisbestendig bakje.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire