De
bloemknopjes van de oost-indische kers plukken bij zonnig weder.
UItsluitend
de bloemknopjes plukken van niet
behandelde planten (. Scheikundige meststof of onkruid en ongedierte
verdelgers)
Benodigdheden
Bloemknoppen van de oost-indische kers.
1 stengel
citroengras (lemongras)
40 g gries of
kristalsuiker
5 g zout
½ L honingazijn
2.5 dL water
Bereiding
Warm de azijn samen
met het water op in een inox of geëmaileerde
kookpot.
Het buitenste
omhulsel van het citroengras verwijderen
, de stengel in de lengte doorsnijden en
in stukken versnijden, aan het vocht toevoegen.
De kookpan op
een zacht vuur plaatsen, als het vocht het kookpunt heeft bereikt van het vuur
nemen, het vocht met Stengel 20 min.
laten trekken (afgedekt).
Daarna de stengels verwijderen en
het vocht filteren, de suiker an het gefilterde vocht toevoegen, op een zacht
vuur zetten om de suiker op te lossen.
Breng de bloemknoppen over in een in
kokend water gewassen glazen bokaal.
Bedek volledig de bloemknoppen met de afgekoelde
azijnsiroop, sluit de bokaal af tot de volgende pluk. Vul de glazen pot aan met
de bloemknopjes geplukt over gans het seizoen en berg op in de koelkast.
Breng de bloempknopjes met vocht over in kleine glazen
bokalen, (ze moeten volledig onder het
vocht komen te staan) sluit de bokalen goed af. Bewaar heel fris.
Nog een paar weken laten trekken vooraleer te nuttigen,
Ongeopende potjes bewaren ongeveer 1
jaar. Eenmaal een potje geopend dit in
de koelkast bewaren, eenmaal geopend zijn ze beperkt houdbaar waarom kleine
bokaaltjes handiger zijn dan grote.
Deze bloemknopjes zijn lekker bij
een slaatje van aardappels of graansoorten.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire