Benodigdheden
800 g rode uien of 600 g gepelde ui
400 g gedroogde cranberry’s
250 g gries of kristal suiker
4 g jamaikaanse peperbolletjes geplet
2 kaneelpijpen
2,5 dL de vin rouge
Sap van 1 citroen
Bereiding
De uien pellen, snij de uien met de robot in zeer fijne schijfjes.
Stoom de uien gedurende 10 min.
Breng de wijn en de suiker over in een wijde kookpan, (geen
koperen)
Laat al roerend op een klein vuurtje
sudderen om de suiker op te lossen.
Voeg er de gestoomde uien alsook de specerijen en citroensap
aan toe, meng alles.
Laat alles rustig 5 min sudderen, voeg
er de cranberry’s aan toe, meng alles, blijf regelmatig roeren, De wijn volledig
laten verdampen.
De kaneelpijpen verwijderen, de confit in
potten overbrengen
Heel lekker bij ganzenleverpastei “foie
d’oie” of pastei van patrijs of fazant
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire