“Bugnes” gelijken op beignets en zijn oorspronkelijk uit Lyon. Ze worden
essentieel voor het Mardi Gras feest gemaakt.
Benodigdheden
250 g bloem
10 g droge gist (1 zakje)
de geraspte schil van 1 bio sinaasappel
3 eieren
40 g poedersuiker
7,5 vanille suiker (1 zakje)
50 g smeuïge boter
3 cL amberkleurige rhum (2
soepl.)
5 g zout(1 afgestreken koffiel.)
Olie voor frituur
Bereiding
De sinaasappel wassen en afdrogen, en over een bord de schil raspen.
De droge gist onder de bloem mengen.
In een kom en met behulp van een garde de boter en suikers tot een witte
crème mengen.
Voeg er het zout, de geraspte schil, de rhum en de eieren aan toe, en
alles goed mengen.
Verwerk met een houten spatel er de
gezeefde bloem onder tot een homogene deeg. Dek de kom af en laat minstens 2 u
op kamertemperatuur rusten.
Vorm een bol met de deeg ( als de
deeg te kleverig is een weinig bloem aan toevoegen) en op een met bloem
bestoven werktafel zo dun mogelijk uitrollen; de deeg in rechthoekjes van 3
cm/7cm snijden; in het midden met een mes een inkerving maken en een uiteinde
er door steken.
De deeglapjes in een friteuse met
neutrale olie bakken (bv. zonnebloemolie) op 180°C tot ze mooi goudbruin zijn,
dit aan beide kanten. Niet te veel lapjes in een keer bakken.
Telkens op een absorberend papier
laten uitlekken. Alvorens op te dienen
met bloemsuiker bestrooien.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire