Benodigdheden
1 kg Bio clementines
de helft van de schillen
van de clementines
10
g gember geraspt
800
g gries- of kristalsuiker sap van 1 citroen
Bereiding
De
clementines onder koud water borstelen en afdrogen. Pellen en de schil in fijne
zesten versnijden en koken (zie tip).
De
gepelde clementines in twee snijden, ontpitten en met de keukenrobot in fijne
schijfjes versnijden. Overgieten in de kookpot;de
suiker, het sap van de citroen, gember en de voorgekookte zesten
aan toevoegen; alles goed mengen.
Laat al roerend op
een klein vuur sudderen om de suiker op te lossen.
Breng
gedurende 10 min al roerend op een hoog vuur verder aan de kook.
Afschuimen en
de vastheid van de confituur nagaan; eventueel 2 g agar-agar in een weinig
water oplossen en er aan toevoegen; nog 1 min laten doorkoken.
In potten
overgieten; afsluiten met een schroefdeksel,de potten omdraaien om af te
koelen, en nadien op een droge donkere plaats bewaren
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire