mardi 16 février 2016

Confituur van clementines met gember



Benodigdheden 
1 kg  Bio clementines
de helft van de schillen van de clementines
10 g gember geraspt
800 g gries- of kristalsuiker sap van 1 citroen

Bereiding 
De clementines onder koud water borstelen en afdrogen. Pellen en de schil in fijne zesten versnijden en koken (zie tip).
De gepelde clementines in twee snijden, ontpitten en met de keukenrobot in fijne schijfjes versnijden. Overgieten in de kookpot;de suiker, het sap van de citroen, gember  en de voorgekookte zesten  aan toevoegen; alles goed mengen.
Laat al roerend op een klein vuur sudderen om de suiker op te lossen.
 Breng gedurende 10 min al roerend op een hoog vuur verder aan de kook.
 Afschuimen en de vastheid van de confituur nagaan; eventueel 2 g agar-agar in een weinig water oplossen en er aan toevoegen; nog 1 min laten doorkoken.


In potten overgieten; afsluiten met een schroefdeksel,de potten omdraaien om af te koelen, en nadien op een droge donkere plaats bewaren 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire