Benodigdheden
500 g bananen of 300 g net vruchtvlees
1 kg lychees of 500g vruchtvlees, ter nood blikken lychees
op sap,
750 g. gries of kristalsuiker.
3 dL water of het sap van de lychees uit 1 blik
Sap van 1 citroen
Bereiding
Pel en ontpit de lychees, het
vruchtvlees in kleine partjes snijden.
Ontdoe de bananen van de schil, snijd
het vruchtvlees in dunne plakjes van 2 mm dik.
Breng het water of de siroop over in
de confituurkookpot, voeg er de suiker en het sap van de citroen aan toe, meng
alles
Laat al roerend op een klein vuurtje
sudderen om de suiker op te lossen.
Breng gedurende 10 min op een hoog
vuur aan de kook, voortdurend roeren
Indien nodig op het einde van de
kooktijd zorgvuldig afschuimen en de gewenste dikte nagaan.
In potten
overbrengen, afsluiten met een schroefdeksel, de potten omdraaien met het
deksel naar beneden om af te koelen
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire