samedi 6 février 2016

Confituur van banaan en lychee




Benodigdheden
500 g bananen of 300 g net vruchtvlees
1 kg lychees of 500g vruchtvlees, ter nood blikken lychees op sap,
750 g. gries of kristalsuiker.
3 dL water of het sap van de lychees uit 1 blik
Sap van 1 citroen

Bereiding
Pel en ontpit de lychees, het vruchtvlees in kleine partjes snijden.
Ontdoe de bananen van de schil, snijd het vruchtvlees in dunne plakjes van 2 mm dik.
Breng het water of de siroop over in de confituurkookpot, voeg er de suiker en het sap van de citroen aan toe, meng alles
Laat al roerend op een klein vuurtje sudderen om de suiker op te lossen.
Breng gedurende 10 min op een hoog vuur aan de kook, voortdurend roeren
Indien nodig op het einde van de kooktijd zorgvuldig afschuimen en de gewenste dikte nagaan.


In potten overbrengen, afsluiten met een schroefdeksel, de potten omdraaien met het deksel naar beneden om af te koelen 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire